2013. július 4., csütörtök

Zsemle

80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Kiolajozott tálba tesszük. 
Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Hozzávalók:
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Hozzávalók:
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Kiolajozott tálba tesszük. 
Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Hozzávalók:
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Hozzávalók:
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/csaszarzsemle/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
Imádunk mindenféle péksütemény, éppen ezért időnként megörvendeztetem a családot némi frissen sütött finomsággal.
Ezúttal zsemlét hoztam nektek.

Hozzá kellett: 80 dkg liszt, 2 kk cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, kb. 100 ml tej, 250 ml víz.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, ez nagyjából 10-15 perc. 
A lisztet tálba öntöm, ebbe teszem az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól összegyúrom, majd letakarva kb. 2 órán keresztül állni hagyom.
Ezután újra átgyúrom a tésztát és 10 részre osztom. Ezeket gombócokká formázom, kissé lelapítom. A tetejét be is lehet vagdosni, ki hogyan szereti. Újra pihentetem, de már csak fél óráig.
Előmelegített sütőben 220 fokon sütöm meg sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy 20 perc alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...