2013. augusztus 4., vasárnap

Tepsiben sült hagymás csirkecomb

A kert tele van jobbnál jobb falatokkal. Tegnap este a lila és vöröshagymákat szedtük ki, amiket direkt ilyen apróra hagytunk. Ez képezte a mai ebédünk egyik alapanyagát is.

Hozzávalók: 6-8 db csirke alsó comb, 8-10 kisebb hagyma vörös és lila vegyesen, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, némi olíva olaj, só, bors, majoránna
A csirkecombokat jól megmosom, megszárítom. Ezután bedörzsölöm a fűszerekkel. Mehet is egy tepsibe. A hagymákat megtisztítom és így egészben teszem a húsok mellé. Tetejét meglocsolom olíva olajjal, kevés vizet teszek alá majd néhány szál rozmaring ágat is mellérakok. Előmelegített sütőben sütöm nagyjából 45 percen keresztül, ezután szedem le róla a fedőt és egy kicsit meg is pirítom.
Köretként ezúttal alufóliában sült burgonya volt, melyre még fűszeres juhtúró is került.
Ennek receptjét itt találjátok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...