2013. augusztus 11., vasárnap

Citromos-mentás muffin ringlóval

Most már a ringló szilvafánk is lassan beérik, már hullajtja szemeit, úgyhogy az a néhány szem, ami lehullott a sütibe került..aztán a teraszon a menta már lassan kinövi a helyét, úgyhogy egyértelmű volt, hogy abból is kerül bele. A recept a nálam nagyon bevált 5 tojásos piskóta szerű tészta. De lehet a joghurtos változatot is használni hozzá.

Hozzávalók: 5 db tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja, 1 citrom leve, 6-8 mentalevél, ringló szilva
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal elkeverjük. Belereszeljük a citromot és hozzáöntjük a citrom levét is. Apránként mehet hozzá az előtte átszitált liszt és sütőpor, majd a végén a tojások habja. A mentaleveleket felaprítjuk és szintén a masszába keverjük.
Muffin formákba papírkapszlikat teszünk ebbe kanalazzuk a masszát. Mindegyik kapszliba teszünk 1-1,5 ringló szilvát. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 30-35 percig. De mindenképpen tűvel győződjünk meg arról, hogy kellőképpen átsültek-e.
Ez a mennyiség nagyjából 12 nagyobb muffinra elegendő.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...