2013. augusztus 11., vasárnap

Kakaós-levendulás muffin ringlóval

...és akkor jöjjön a másik muffin is. A csokoládé vagy kakaó a levendulával keverve fantasztikus egyveleget alkot. Sokan használják, és tényleg érdemes kipróbálni, mert annyira érdekes, harmonikus ízt kapunk. Amikor a sütemény kevertem, a kisebbik sertepertélt mellettem, annak reményében, hogy a keverőtálat majd ő kapja meg, hogy kikanalazhassa a benne maradt masszát. Nálunk állandó harc megy ezért, úgyhogy próbálom igazságosan elosztani a két gyerek között. (na jó, néha elvonulok és akkor csak az enyém a maradék..) A kis ötévesnek az első megjegyzése, mikor megkóstolta, hogy milyen finom virág íze van...
 
Hozzávalók: 5 db tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja, 1 citrom leve, 3-4 ek holland kakakópor, ringló szilva, 3-4 szál levendula
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal elkeverjük. Belereszeljük a citromot és hozzáöntjük a citrom levét is. Apránként mehet hozzá az előtte átszitált liszt és sütőpor, majd a végén a tojások habja. A kakaóport hozzákeverjük. (vigyázzunk ne tegyünk bele sokat, mert keserű lesz, és gyorsabban le is éghet). A levendula száráról leszedem a virágokat és egyszerűen csak belemorzsolom a masszába. (én szárítottat használok). Egyébként ha egy üvegbe porcukrot teszünk és belemorzsolunk néhány ág levendula virágot, nagyon finom íze lesz a cukornak. amit később sütemények szórásához szoktam használni.
Muffin formákba papírkapszlikat teszünk ebbe kanalazzuk a masszát. Mindegyik kapszliba teszünk 1-1,5 ringló szilvát. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 30-35 percig. De mindenképpen tűvel győződjünk meg arról, hogy kellőképpen átsültek-e.
Ez a mennyiség nagyjából 12 nagyobb muffinra elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...