2013. augusztus 22., csütörtök

Fokhagymás csirke zöldpestos tésztával

Mai biciklizésem sajnos kimaradt, mert későn értem haza, így a vacsora is gyorsan kellett hogy elkészüljön. Ilyenkor nálunk a tésztaételek válnak be. Mindenki szereti és sokféleképpen variálhatjuk is. A múltkori hús nélkül készült, most viszont a család már igényelte a húst is, így ez lett belőle.

Hozzávalók: 2 csirkemell, tészta (bármilyen), 2-3 gerezd fokhagyma, 3 ek zöld pesto, só, bors, olíva olaj, paprikával töltött olívabogyó.
A csirkemellet befűszerezzük. Kevés olíva olajat hevítünk beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. A csirkemellet nem kell sokáig sütni, hamar megpuhul, ekkor keverjük hozzá a zöld pestót is. A tésztát kifőzzük, leszűrjük majd hozzákeverjük a pestós csirkéhez. Néhány percig még hagyjuk, hogy együtt rotyogjon, és már tálalhatjuk is.
Mivel én nagyon szeretem az olívabogyót is, magamnak azt is tettem a tányérra. Tetejét parmezán sajttal megszórva fantasztikusat vacsoráztunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...