2013. szeptember 28., szombat

Halpogácsa vajas-kapros burgonyával currys-uborkás mártással

A halat ebben a formában még nem készítettem. Mivel a fagyasztóban még volt a múltkor vásárolt alaszkai tőkehalból, amit már amúgy is fel akartam használni, ezért az ötlet épp kapóra jött.
A receptet egyébként az interneten találtam.

Hozzávalók a halpogácsához:
4-5 alaszkai tőkehal filé, 2 újhagyma, 2 tojás, 1,5 dl főzőtejszín, 3 ek liszt, apróra vágott petrezselyem, tárkony, snidling, só, bors, 1/2 citrom leve, sütéshez vaj és olaj
1 kg apró szemű burgonya, , kapor és vaj a sütéshez

Mártáshoz: 3-4 apróra vágott csemege uborka, 2 dl majonéz, 3 ek tejföl, 1 ek dijoni mustár, 1 tk curry, aprított snidling, tárkony, kevés kapor, 1 reszelt répa, 1 ek citromlé, só, bors 

Főzzük meg a burgonyákat egészben enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe.
A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet.
Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. 
Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...