2013. szeptember 23., hétfő

Sült Leberkäse és aszalt paradicsomos-újhagymás frittata pirított tökmaggal

Reggelizzél mint egy király, állítja az okos mondás... persze ez a hétköznapokon nem mindig kivitelezhető, de most hogy még ezzel átok betegséggel küzdök - nem volt akadálya.
Még a múlt héten vettem az Aldi-ban ezt a német különleges "húskenyeret" aminek Leberkäse a neve. Erről már többször áradoztam, mert nagyon szeretem, és itthon sajnos nem mindig lehet kapni, meg persze nagyon drága is. Szóval ezt külföldön felvágottként eszik, de vastagabb szeletben vágva, grillezve a hétvégi sütögetések kedvelt alapanyaga is.
Ma reggelire ezt készítettem hozzá pedig frittata-t.

Hozzávalók: fejenként 2-2 szelet Leberkäse, 3 db tojás, 2 újhagyma, 3-4 aszalt paradicsom, csipetnyi vaj.
A hússzeleteket kevés vajon mindkét oldalán megpirítom, majd félre teszem. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntöm a karikázott újhagymákat és a darabolt aszalt paradicsomokat. Rövid ideig párolom, majd ráöntöm a felvert tojásokat. Mindkét oldalát néhány percig sütöm, majd cikkekre vágom. Tálaláskor a grillezett hús mellé kerül 1-1 cikk frittata melynek a tetejét még pirított tökmaggal is megszórom.
Jó volt...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...