2013. szeptember 1., vasárnap

Rakott krumpli kicsit másképp

A rakott burgonya nálunk olyan tipikus szombati ebéd. Nagyon szeretjük főleg friss kovászos uborkával esetleg céklával. A hagyományos ételből nem hiányozhat a jóféle kolbász, esetleg húsos szalonna.. de mi ezúttal egy kicsi eltértünk a megszokott ízektől.
Ami most a krumplihoz került az csirkemell, piros pesto és zöldborsó volt.

Hozzávalók: Héjában főtt burgonya, 2 csirkemell, 1 nagy doboz tejföl, 3 ek piros pesto, 1 maréknyi zöldborsó, kevés olíva olaj, só, bors, 2 gerezd préselt fokhagyma (tejfölbe kell keverni)
Amíg a burgonya fő, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és olívaolaj/piros pesto keverékével átkenjük és állni hagyjuk. Ezalatt az ízek jól összeérnek.
Ha a burgonya kihűlt felkarikázzuk. Jénait tálat olíva olajjal megkenünk. Erre jön egy réteg burgonya, sózzuk-borsozzuk, majd jöhet a csirkemell, zöldborsó majd újra egy adag szeletelt burgonya. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig szükséges. Az egészet fokhagymás tejföllel leöntjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...