2013. október 25., péntek

Marhahúsleves

A tökéletes marhahús alapján nem a jó hús, vagy a zöldségek sokasága adja... hanem az idő, amit rászánunk. Mert a jó leveshez bizony idő kell, nem is kevés. Ezalatt érnek úgy össze az ízek, hogy megszállottjai leszünk a jó levesnek.
Nálunk már nagyon régen készült, úgyhogy párom kívánságára belevágtam.

Hozzávalók: 1 marha rostélyos csonttal, 3-4 marha oldalas szelet, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 nagyobb gerezd fokhagyma, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, karalábé, zeller, 4-5 szem burgonya, negyedelt kelkáposzta, 1 csomag petrezselyem, bors, só.
A húsokat jól mossuk meg és egy lábosba tegyük fel kb. 3,5 liter vízzel főni. Lassú tűzön főzzük, ha forr merjük le a habját. Ezután hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymákat egészben. Mehet hozzá a bors, kis darab piros paprika és egy kevés só. További fél órán keresztül fedő alatt főzzük. Ezután következnek a darabolt zöldségek, a burgonya és a csokor petrezselyem (nem kell aprítani). És most jön a legfontosabb hozzávaló.....az idő. Nagyon sokáig kell főzni, így érdemes vagy korán nekiállni, vagy előző este elkészíteni a levest. Tálaláskor csigatésztát szoktam adni.. A húsokat külön tányérra teszem ahol tormával és mustárral kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...