2014. január 25., szombat

Marcipános párnácskák

Ha szeretjük a marcipános édességeket, akkor ez is a kedvencünk lesz. A marcipán ezúttal a tésztával együtt sült.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csipetnyi só, 20 dkg hideg vaj, 2 db tojás, 30 dkg marcipán massza, 2 ek citromlé, 8 cseppnyi keserűmandula aroma, porcukor
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, sóval, vajjal, tojások sárgájával, amíg sima tésztát nem kapunk. 20x15 cm-es téglalappá formázzuk majd folpack fóliába csomagoljuk és 2 órára hideg helyre tesszük.
A marcipánmasszát lereszeljük (sajtreszelő legnagyobb fokán), hozzáadjuk a tojások fehérjét, citromlevet és az aromát. Habverővel addig keverjük amíg krémes masszát nem kapunk.
A tésztát négy egyenlő csíkra vágjuk. Egyesével 3 mm vastag és 8 cm széles lappá nyújtjuk, 15 percre hideg helyre tesszük. (ezt tesszük mind a 4 csíkkal)
Kanál segítségével a marcipán masszát óvatosan rákenjük a tésztákra, majd azokat feltekerjük, nagyjából 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Lehet csiga formában is szeletelni. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 12-14 percig. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...