2014. január 24., péntek

Vörösáfonyás brownie narancsos mascarpone krémmel

Karácsonykor vagy olyan alkalmakkor, amikor sokféle étellel készülök, a desszert mindig valami egyszerűbb szokott lenni. Ezeket az egyszerű desszerteket azonban kis módosítással még ünnepibbé tehetjük. Ezúttal az általunk nagyon kedvelt brownie került az asztalra, egy kicsit megbolondítva.

Hozzávalók: 2 dl víz, 22 dkg ráma, 4 ek holland kakaópor, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor (lehet barna is), 1 ek szódabikarbóna, 1 dl joghurt, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 maréknyi (tetszés szerinti lehet a mennyiség) vörösáfonya, 500 ml mascarpone, 250 ml tejszín, 1 cs vaníliás cukor, cukor (szintén ízlés szerint, de el is hagyható), 2-3 db narancs.
Elkészítése: 1 bögre (2dl) vizet, 22 dkg rámával és 4 evőkanál kakaóval összeforralunk.
Hozzákeverünk: 2 bögre (25dkg) lisztet, 1 bögre (20dkg) cukrot, 1 evőkanál szódabikarbónát, 1 dl joghurtot, 2 egész tojást és 1 csomag vaníliás cukrot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk az áfonyával és kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Miközben sül, elkészítjük a narancsos krémet is. A narancsok héját lereszelem, levét kifacsarom. A mascarpone krémhez keverem, édesítem cukorral. Ezután a tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a már elkészült krémhez. Tálaláskor 1-1 halmot teszek a brownie mellé, de magában is nagyon finom, cukros szélű pohárban tálalva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...