2014. január 11., szombat

Spagetti vörösboros raguval

A gyerekek már megint tésztát szerettek volna ebédre, ami nem baj, mert viszonylag gyorsan elkészülnek, bármilyen ragut készítünk is el hozzá. Így természetesen engedtem a "kényszernek". Azonban amit nem mondtam nekik, ezúttal némi vörösbor is került bele.

Hozzávalók: fél kg darált hús, 1 fej vöröshagyma, bazsalikom, oregánó, olíva olaj, 2 dl vörösbor, 500 ml sűrített paradicsom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag spagetti tészta.
Serpenyőbe kevés olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg. Öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a többi fűszert és forraljuk fel. Nagyjából 10 percig főzzük így együtt, ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is. Ha szükséges kevés cukorral édesíthetjük.
Már csak a tésztát kell kifőzni... és tálalni
Jó étvágyat hozzá..
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...