2014. február 22., szombat

Zöldborsókrém leves pirított baconnal

Marika néni konyháján (Agip benzinkút Budaörsön) ettem nemrégiben zöldborsókrém levest, annyira ízlett, hogy egyszerűen muszáj volt elkészítenem. Így hát szombaton bele is vágtam. Nincs vele nagy munka, viszont cserébe igen finom levessel tudjátok megörvendeztetni a családot. Készíthető friss borsóból, fagyasztottból illetve üveges borsóból is, ahogy azt most én is tettem.

Hozzávalók: 2 üveg zöldborsó (zsenge, vagy finom), libazsír, 2 újhagyma karikázva, liszt, húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is), aprított petrezselyem, tejszín, só, bors, pirospaprika.
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is. Kb. 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével leturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a tejszínt 1-2 percig együtt főzzük, és már tálalhatjuk is. Hozzá akár pirított zsemlekocka, vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...