2014. június 16., hétfő

Körtés karaj

Tegnap este valahogy nem jött álom a szememre, előfordult már máskor is, ilyenkor néha a főzéssel próbálom elütni az időt. Így a kellemest és a hasznost összekötve elkészült a másnapi ebédünk.
A húsokat manapság igencsak trendi gyümölcsökkel enni, bár sokan inkább maradnak a hagyományos ízeknél, én úgy gondolom hogy mindenképpen megérnek egy próbát. A sós és az édes ízek keveredve, finom egyveleget alkotnak. 

Hozzávalók: 10 szelet csontos karaj, 2-3 körte, só, bors, turbolya, rozmaring, oregánó, újburgonya, olíva olaj vaj.
A karajszeleteket megmosom, papírtörlővel áttörlöm majd megszórom a fűszerekkel. 
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, ebben elősütöm a húsokat. Miközben sülnek, meghámozom a burgonyákat és nagyságuktól függően felezem, negyedelem őket. A körtéket nem kell meghámozni, elég őket negyedelni, de előtte a magházát távolítsuk el.
Ne felejtsük a húsokat néha megforgatni. Néhány perc elteltével a húsokat tegyük át egy tepsibe, mehet mellé a burgonya és a körte is. Itt újra fűszerezhetjük, a tetejére tegyünk még néhány ág rozgaringot és oregánót. Olíva olajjal meglocsoljuk, alufóliával levedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Érdemes a végén kicsit a tetejét még megpirítani. 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...