2014. augusztus 13., szerda

Vörösboros szilvaleves

Ha nyár, akkor a levesek közül természetesen a gyümölcsösek viszik a prímet. Bármilyen gyümölcsből készül is, jól kihűtve, tejszínhabbal a tetején igazi finomság varázsolható.
A kertben éppen a szilva az aktuális gyümölcs, így hát nem volt kérdés, hogy akkor most ebből fog készülni. Mivel volt a hűtőben még némi bontott vörösbor is, ezért természetesen azt sem hagyhattam ki belőle. A többi hozzávaló, mint a fűszerek már megszokottak a gyümölcslevesekben, úgy mint a fahéj, szegfűszeg és citrom. Lássuk, hogy készült.

Hozzávalók: 60 dkg szilva, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 rúd fahéj, szegfűszeg ízlés szerint, 1 citrom, 2 dl vörösbor, a habaráshoz pedig tejszín és liszt. (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el. 
A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Előveszünk egy másik edényt, amiben a bort, a fűszerekkel és vaníliás cukorral valamint a szeletelt citrommal szintén felforraljuk. Leszűrjük majd félretesszük. Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a szilvát, majd újra forraljuk fel. Most jöhet a habarás a tejszínnel és liszttel. Öntsük hozzá a korábban félretett fűszeres vörösbort majd újabb forralás után már csak hűteni kell és fogyasztani. Jó sokszor került a bejegyzésbe a forralás szó, de hát tényleg ez ennek a szilvalevesnek a lényege.
Tálaláskor érdemes tejszínhabbal és menta levéllel díszíteni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...