2014. augusztus 15., péntek

Baconos-laskagombás rakott karfiol

Tegnap este egy árva karfiol nézett velem szemben a hűtőből. Szegény már egy  ideje figyelt, mert nem került még sorra. Az első gondolatom a rántott karfiol volt, de este már nem volt kedvem panírozgatni, és olajban sütögetni, ezért az egyszerűbb megoldást választottam. Maradt még egy kis laskagomba és fél zacskónyi szeletelt bacon.
Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 5-6 szeletelt bacon, 15 dkg laskagomba, 3-4 ek zsemlemorzsa, olíva olaj, só, bors, tejföl, 1 gerezd fokhagyma
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Kevés olíva olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon megpirítjuk, ebbe tesszük az egészben hagyott laskagombát. Sózzuk borsozzuk. 
Egy jénai tálat, vagy tepsit meglocsolunk olíva olajjal és rászórunk a zsemlemorzsából. Mehet rá a karfiol, a tetejére a szalonnás gomba végül a maradék zsemlemorzsa. Tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kicsit pikánssá szeretnétek varázsolni az ételt, a tejfölbe keverjetek 1 gerezd préselt fokhagymát is. 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...