2014. október 22., szerda

Füstölt scamorzával és parasztsonkával töltött bundás csirkemell

Egész gyerekkorom legkedvencebb fogásai mindig is a rántott ételek voltak. Akár karfiol, gomba, sertés vagy csirkehús...egyszerűen kellett és kész. Nálunk a vasárnapok voltak a rántott húsos napok. De szerettem. Burgonya pürével és tejfeles uborkasalátával igazi mennyei ebéd volt. Ma már elvesztette ezt az elsőségét, mert a hétköznapokon is bátran szoktuk fogyasztani. Variálni pedig olyan sokféleképpen lehet. Töltve, tekerve, szezám- vagy más bundában egyszerűen kihagyhatatlan. 

Hozzávalók: 2-3 csirkemell, 1 zacskó füstölt scamorza sajt, 1 csomag szeletelt parasztsonka, só, bors, olaj. A körethez: rizs, ananász, kukorica. A panírozáshoz: tojás, liszt és zsemlemorzsa.
A húsokat vékony szeletekre vágjuk, megmossuk majd papírtörlővel áttöröljük. Fűszerezzük ízlés szerint. Minden szeletre helyezzük 1-1 szelet sonkát, és egy kis darab sajtot. Tekerjük fel a húsokat, majd panírozzuk be. Nem szükséges összetűzni őket, mert a sütés alatt a panír összezárja úgyis a széleket. A csirkemell sütéséhez nem kell sok idő. Forgassuk, nehogy a panír megégjen. Sokan nem szeretnek olajban sütni, használhatunk kókuszzsírt is, de süthetjük a sütőben is sütőpapíron. Köretnek burgonyapüré illik, de mi most ananászos-kukoricás rizzsel fogyasztottuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...