2014. október 23., csütörtök

Kakaós csiga

Ma reggel bár a gyerek kivételesen sokáig aludt, engem valahogy kidobott az ágy. Ilyenkor merülök el a konyha rejtelmeibe és készítem a reggelit esetleg előre dolgozva, az ebédet.
Ma reggel kakaós csiga készült Zalán és Ingrid nagy örömére. A legjobb receptet pedig Ildikónak köszönhetem. 

Hozzávalók:  60 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 2 ek cukor, kevés só, 1 db tojás. 
a töltelékhez: 10 dkg olvasztott vaj, 4 ek cukor, 4 ek holland kakaópor
A kenéshez 1 db tojás.

Kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.
Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani és a korábban már összekevert töltelékkel megkenni. Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.
Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom és elronthatatlan csemege.



1 megjegyzés:

  1. Megtisztelő nekem, hogy elkészítetted és azt írod hogy "legjobb recept". Nagyon köszönöm. :) És örülök, hogy ízlik nektek is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...