2014. december 8., hétfő

Kecskesajtos töltött padlizsán

A választásom ma is a padlizsánra esett. Ezúttal töltve készült, mert nemrég friss, igazi házi kecskesajtot sikerült szereznem. És hogy mi került még bele töltelékként? Lássuk csak:

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, kecskesajt ízlés szerint, 20 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj, bors, só, kakukkfű, petrezselyem, 2dl tejszín vagy tejföl
A padlizsánt elfeleztem, majd a belsejét kikanalaztam. Az alján mindenképpen hagynunk kell belőle egy nagyjából 1 centis réteget. Olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát. Beleteszem a darált húst és a fűszereket, majd együtt pirítom. A fokhagymát préselve adom hozzá. Amikor már majdnem megpuhult, beleteszem a padlizsánból kikanalazott részt, amit előtte felkockáztam, vagy aprítottam. Csak néhány perc kell hozzá, nem kell nagyon puhulnia, hiszen a sütőben úgyis átsül minden. Tejszínnel felöntöm. Óvatosan öntsük, ne legyen nagyon híg az állaga, viszont anélkül túl száraz lenne. Tejföllel is készülhet. A kecskesajtot belekockázom, végül az elkészült tölteléket beletöltöm a padlizsánokba. Tetejére még mehet némi tejföl és akár reszelt sajt is.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...