2015. március 11., szerda

Bőrös malacsült

Bár szilveszterre készült, azért bármikor megállja a helyét. Imádom a ropogósra sült bőrét és alatta azt az omlós, fűszeres húst. A legjobb pirított burgonyával és párolt káposztával, na meg persze sörrel, hogy jobban csússzon.

Hozzávalók: 1 vagy 2 bőrös malachús (lehet karaj, comb, vagy tarja), 1 doboz sör, nagy szemű só, majoránna,  füstölt szalonna, fokhagyma, kevés zsír
A malachús bőrét beirdaljuk. Sóval és majoránnával bedörzsöljük. A szalonnát akár kockázva, vagy csíkokban a beirdalt bőr közé tesszük. Ugyanígy tesszük a fokhagymával is. Néhány kanálnyi zsírral megkenjük, locsoljuk meg sörrel, majd tepsibe, vagy római tálba tesszük. A római tálat előtte 1 nappal vízbe kell áztatni!
Előmelegített sütőben kezdjük sütni, magas hőfokon, majd 20 perc után visszavesszük kb. 170-180 fokon sütjük tovább. Érdemes időnként a hozzáöntött sörrel locsolgatni. Ha már puhának érezzük a húst, vegyük le a fóliát a tepsiről, vagy a római tál fedőjét és pirítsuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...