Lassan itt a saláta szezon, huuu mennyire szeretjük. Amikor még friss, zsengék a levelek, akkor az igazi.
Kicsit megbolondíthatjuk pirított magvakkal, esetleg olajjal, balzsamecettel.
Nálunk most tökmagolajjal és pirított mogyoróval készült.
Hozzávalók: 1 fej saláta, 1-2 maréknyi mogyoró, tökmagolaj, ecet, só, édesítő vagy cukor, víz
A salátákat megmossuk, leveleire szedjük. A mogyorót serpenyőben megpirítjuk majd megsózzuk. Elkészítjük az öntetet. A vízhez keverve az ecetet, amit cukorral ízesítünk. Ráöntjük a levelekre, majd meglocsoljuk tökmagolajjal. Szórjuk még meg a pirított mogyoróval és ez a roppant bonyolult étel már fogyasztásra kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése