2015. március 10., kedd

Vörösboros csülkös káposzta

Ehhez sok mindent nem is tudok hozzáfűzni. Bor és csülök..... ebből csak jó sülhet ki.
Így történt ez hétvégén is, amikor a hentesnél rám köszönt a csülök. Akkor még nem tudtam mi készül belőle... de aztán a jóféle vecsési savanyú káposzta illata adta meg a végső ihletet. A bor csak úgy volt. ;)
A hűtőben árválkodott. 

Hozzávalók: 2 közepes kicsontozott csülök, fél kg savanyú káposzta, 2-4 dl vörösbor, só, bors, piros paprika, gulyáskrém, 2-3 nagyobb hagyma, és vétek ezt olajjal elrontani, úgyhogy zsírral készült, 
A csülköt jól átmossuk és kockázzuk. A káposztát (ha enyhén savanyú, akkor ne mossuk át) aprítjuk. A hagymákat kockázzuk. Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tűzről és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a gulyás krémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel és pároljuk a végtelenségig, amíg a csülök megpuhul. Mindig csak keveset adjunk hozzá, inkább utólag pótoljuk. Az illatok beterítik a lakást, és már mindenki enne. Ha a hús már elég puha, keverjük hozzá a káposztát is. Tehetünk még bele babérlevelet, és fűszerezhetjük még ízlés szerint. Nagyjából fél óra múlva a káposzta is megfelelő lesz, kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk összeérni az ízeket. Puha fehér kenyérrel és tejfellel meglocsolva mennyei ebéd.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a káposztás ételeket, ez valami fantasztikusan néz ki :) Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagy kedvencem a káposzta...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...