2015. március 10., kedd

Barna rizses tepsis csirke

Néhány éve Miskolcon, egy ismerősömnél ettem hasonlót, ami nagyon ízlett. Egyszerű, gyors és minden együtt sül. Kell ennél több? Bármilyen zöldséggel variálható. Nekünk bejött. 

Hozzávalók: Barna rizs, 5-6 csirkecomb, zöldbab, borsó, kukorica, kevés zsiradék, hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese), só, bors, majoránna, rizsliszt, olíva olaj.
A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A csirkecombokat befűszerezzük majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb tepsi aljára terítem a rizst, megszórom tetszés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen). A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni és jól átkeverni. Ha megsültek a combok néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...