Néhány éve Miskolcon, egy ismerősömnél ettem hasonlót, ami nagyon ízlett. Egyszerű, gyors és minden együtt sül. Kell ennél több? Bármilyen zöldséggel variálható. Nekünk bejött.
Hozzávalók: Barna rizs, 5-6 csirkecomb, zöldbab, borsó, kukorica, kevés zsiradék, hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese), só, bors, majoránna, rizsliszt, olíva olaj.
A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A csirkecombokat befűszerezzük majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb tepsi aljára terítem a rizst, megszórom tetszés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen). A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni és jól átkeverni. Ha megsültek a combok néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése