2015. április 5., vasárnap

Rozmaringos-mustáros sült tarja

Húsvétkor került asztalra ez a csodás pecsenye. Egyszerűsége és gazdag ízvilága varázslatossá tette ezt a könnyen elkészíthető ételt. Meg kell hogy mondjam, nagyon finom volt. 

Hozzávalók: 6-8 szelet tarja, 3 ek mustár, 4 ek olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek balzsamecet, 2 ek rozmaring, só, bors,
Keverjük össze a páchoz a hozzávalókat. Kenjük be jó alaposan a húsokat, majd legalább 20 percen keresztül hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst. Érdemes ezt előző este elkészíteni.
A húsokat serpenyőben, némi zsiradékon kell hirtelen átsütni. A legfinomabb, ha kacsa vagy libazsíron tesszük ezt. Ezután egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékra kb. 1-2 dl vizet öntünk, amit felforralunk, illetve fakanállal fellazítjuk a leragadt pörcöket. Ha felforrt, öntsük a húsok alá - ebben fog majd megpárolódni a sütőben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a tarja szeleteket alufóliával letakarva kb 20-25 percig sütjük, amíg megpuhul. A végén érdemes kicsit átpirítani a tetejét.
Bármilyen körettel megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...