2015. április 10., péntek

Mustáros-sonkás rakott tészta

Vége a húsvétnak, és a sonka csak nem akar elfogyni. Nálunk ilyenkor sonkás tészta a végső megoldás. Szerintem kevés olyan ember van, aki nem szereti. Nagyon gyorsan elkészíthető és rengeteg módon variálható. Játszhatunk a fűszerekkel, készíthetjük tejszínnel vagy tejföllel, mehet a tetejére sajt is... füstölt sajttal még különlegesebb.

Hozzávalók: fodros kocka tészta, főtt-füstölt sonka vagy tarja, 1 fej hagyma, bors, 3-4 ek mustár, 1 nagy doboz tejföl, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt
Főzzük ki a tésztát a megszokott módon. A sonkát és a hagymát kockázzuk. Kevés libazsíron (más is lehet, nálam épp ez volt itthon) megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a sonkát is. Együtt pirítjuk. Hozzáadunk 3-4 ek mustárt, borsot és a préselt fokhagymát. Hozzákeverjük az 1 db tojást és a tejfölt. Majd az egészet beleöntjük egy tepsibe. Tetejére tegyünk még egy kis tejfölt és reszeljük rá a sajtot is.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...