2015. május 6., szerda

Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással sütve

Már hetekkel korábban láttam a receptet az interneten, nagyon megtetszett, gondoltam elkészítem én is. Az egésznek a lényege, ami most a képekről nem jön át, hogy a tepsibe helyezett, elősütött tarja szeletek köré egyfajta bástyát "építünk" a párolt gombából és reszelt sajtból, majd a húsok tetejére ütjük a tojást és így együtt sütjük meg. Nagyon laktató étel, még így is, hogy én csak kevés gombával dolgoztam. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 6-8 szelet tarja, 50 dkg csiperke, 2 fej hagyma, petrezselyem, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, annyi tojás, ahány szelet hús van, reszelt sajt, libazsír a sütéshez (lehet más zsiradék is)
A tarjákat kicsit átklopfoljuk, majd sóval, borssal megfűszerezzük. A fokhagyma gerezdeket áttörjük fokhagyma nyomón és a húsra kenjük. (ezt készíthetjük úgy is, hogy kevés olajba tesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd ezzel kenjük át a húsokat).
Forró zsiradékban elősütjük a húsokat, majd kizsírozott tepsibe helyezzük. Elkészítjük a gombát, egyfajta gombapaprikást főzünk belőle, hagymával, paprikával (kevéssel) és megszórjuk a petrezselyemmel. Ezt halmozzuk a húsok köré, úgy hogy a gomba magasabban legyen - bástyát "építünk". Meglocsolhatjuk tejföllel, én ezt kihagytam, majd a tetejére tesszük a reszelt sajtot. Minden hússzeletre 1-1 tojást ütünk, majd letakarva fóliával a tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük. 
Rizzsel tálaltam és mellé vegyes-vágott savanyú készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...