2015. szeptember 15., kedd

Szőlős-túrós lusta rétes

Itt van az ősz, itt van újra...és itt van a szőlő is. Az óvodában pedig ez volt a jelem. Úgyhogy ma elkészítettem az egyik kedvenc süteményünket, a lusta túróst. Drága nagyikámnak, aki mindjárt 90 éves lesz, annyira ízlett, hogy ezt rendelte a születésnapjára is.

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 22 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg vaj, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 pohárnyi szőlő (lehetőleg mag nélküli válasszunk)
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vanília cukor, reszelt citromhéj a szőlő és a maradék vaj. A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be. Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a  tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon. Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes ez a sütemény! Épp most indítottam el egy szőlős kihívást, ha gondolod, jelentkezz, szívesen látlak :)
    http://legyunkeszsegesek.blogspot.com/2015/09/szolos-receptek.html

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...