2015. október 11., vasárnap

Fokhagymás-tejszínes tészta csirkével

Nagyon finom, igazi olasz tésztákat kaptam nemrég a lányomtól. Természetesen muszáj volt rögtön kipróbálni, így egyszerre kétféle verzió is született. Az alap hozzávalók mindkét esetben a csirkehús és maga a tészta voltak. Ez a verzió tejszínes lett, a másik kicsit különlegesebb, édesebb a füge miatt.
De jöjjön a tejszínes.

Hozzávalók: 3-4 szelet bacon csíkozva, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma csíkozva vagy 2 újhagyma karikázva, csíkozott csirkehús, só, bors, oregánó, tejszín
Kevés vajon vagy más zsiradékon megdinsztelem a hagymát. Hozzáadom a csirkehúst, amit fehéredésig forgatok. Ezután jöhetnek rá a fűszerek és a préselt fokhagyma. Együtt pirítom az egészet. sok időre nincs szükség, hiszem a csirkehús viszonylag gyorsan átsül. Ekkor kerül bele a tejszín, amit felforralok. Megszórom bőven petrezselyemmel vagy más tetszés szerinti zöld fűszerrel.  Én szeretem összekeverni a tésztával a mártást, de tálalhatjuk úgy is hogy a kifőtt tésztára merjük a tejszínes csirkét. Parmezán sajttal jól megszórva, egy egyszerű de ízletes ebédet vagy vacsorát varázsoltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...