Évekkel ezelőtt ettem először ezt a finomságot. Akkor kedvenc sógornőm készítette el. Azóta rengetegszer készült, nálam viszont most először. Meg kell hogy mondjam, olyan jó lett, hogy egy egész tepsinyi elfogyott ma. Ebből holnap már nem lesz repeta.
Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 5dl tejszín, 1 cs babapiskóta, 1 citrom leve és lereszelt héja.
A tejszínt a porcukorral, mascarpone-val, a citrom levével és reszelt héjával keverjük ki. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan adjuk a krémhez. Készítsünk elő egy nagyobb tepsit vagy jénait. Helyezzük egymás mellé egy rétegben a piskótákat. Erre jön a tejszínes keverék fele. Újabb sor piskóta következik, majd fedjük be a keverék másik felével. Hűtsük jól le, úgy a finom.
Ha van időnk 1 nappal korábban készítsük el, egy egész éjszakát a hűtőben állva az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése