2016. január 1., péntek

Diós-mézeskalácsos kocka

Bár karácsonynak már vége, a sütemények ideje azért még nem járt le. Ezt a diós kockát még karácsonykor készítettem el. Az illatos fahéj a szegfűszeg és a csoki miatt igazi téli hangulata van, és persze mindemellett nagyon finom is.

Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé,, 20 dkg dió, 10 dkg liszt, 1-1 kk őrölt szegfűszeg, fahéj - de lehet mézeskalács fűszerkeverék is, 25 dkg vaj, 6 db tojás, 20 dkg cukor, csipet só.
a mázhoz: 10-20 dkg csokoládé, 1 ek olaj, melegített baracklekvár, és a díszítéshez felezett dió.


Az étcsokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk, langyosra hűtjük. A dió felét megdaráljuk, másik felét durvára vágjuk és mindezt elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel. Közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. a tojások sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. (a tojások sárgáját apránként adjuk hozzá). Hozzákeverjük a már kihűlt csokoládét is. A tojások habját három részletben adjuk a keverékhez, felváltva a lisztes keverékkel. Beleöntjük a masszát a tepsibe, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Baracklekvárt forrósítsunk fel. Ha a sütemény megsült még forrón kenjük meg a lekvárral és hagyjuk kihűlni. Ezután készülhet a csokimáz a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...