2016. március 6., vasárnap

Baconbe tekert gombafejek, ricottás-spenótos töltelékkel

A gomba sajnos nem mindig tartozik a kedvenceink közé. Általában csak másodhegedűsként használjuk az ételekben, kivéve ha rántott gombát, vagy gombapaprikást készítünk. Pedig annyi, de annyi féle variációja létezik. 
Ezúttal ricotta és spenót tölteléket kaptak a gombák, amit még egy adag reszelt sajt is megbolondított.

Hozzávalók: 6-8 nagyobb fej gomba, póréhagyma, 1 maréknyi kockázott bacon, 6-8 szelet bacon, vaj, 1 csomag bébi spenót, 1 doboz ricotta (kb. 250 g), karakteres chedar sajt, só, bors
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk majd szárazra töröljük. Egy kisebb tepsibe egymás mellé helyezzük némi vaj kíséretében.
Készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés vajat, majd a kockázott bacont és póréhagymát pirítsuk meg. Adjuk hozzá a spenótot és keverés mellett fonnyasszuk meg. Most már  más dolgunk nincs, mint a ricottát hozzákeverni és miután az egész átmelegedett, ízlés szerint fűszerezni sóval és borssal.
A gombafejeket töltsük meg a ricottás töltelékkel, tekerjük körbe baconszalonnával, majd a tetejére reszeljünk sajtot.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük meg. Köretként édesburgonya chipsz készült. 
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...