2016. november 7., hétfő

Rántotta keretben

Jobb nevet nem lehet erre kitalálni, de találó. A receptet az interneten láttam, és nagyon megtetszett. Elkészítése tényleg végtelenül egyszerű és nagyszerű. Mivel nem volt itthon normál kenyér, így nálam toast kenyérből készült.

Hozzávalók: 3 szelet toast kenyér, néhány szelet felvágott ízlés szerint (nálam szalámi és sonka volt), reszelt sajt, 2 db tojás, kevés kápia paprika kockázva
A toast kenyér közepét késsel kivágjuk, félretesszük. A kereteket serpenyőben kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Eközben felkockázzuk a hozzávalókat, lereszeljük a sajtot, és a tojásokat sóval, borssal ízesítjük.
A keretek közepébe szórjuk a felvágottakat és a paprikát. A sajtot a tojásba keverem. Ha a felvágott kicsit átmelegedett beleöntöm a résekbe a sajttal elkevert tojást. Addig sütöm, míg egy kis lapáttal alá nem tudok nyúlni. Ekkor mehet rá a kenyerek belseje. Befedem őket. Tovább pirulnak, majd óvatosan megforgatom őket és még néhány percig a másik oldalukon is pirítom. Az egész csak néhány perc és fantasztikus, tartalmas reggelit varázsolhatunk.
Jó étvágyat hozzá!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...