Karácsonyi köretnek készült, és olyan finom lett, hogy mostantól csak ilyen burgonyapürét eszünk.
A különlegessége, hogy nem főzve lett, hanem sütve, így az ízek még jobban érvényesültek.
Hozzávalók: 6-8 édesburgonya, só, bors, római kömény, rozmaring, 1 ek vaj
A burgonyákat megmossuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 órán keresztül sütjük 190 fokon. Ezúttal együtt sütöttem néhány céklával is, de erről majd később.
Ha megsültek, középen késsel belevágunk és egy tálba kikanalazzuk a burgonyát. Hozzáadunk némi sót, borsot, római köményt és a legfontosabb jó minőségű vajat. Ebből nagyjából 1 evőkanálnyit. Villával összetörjük, keverjük majd megszórjuk friss rozmaringgal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése