Egy korábbi receptet bolondítottam meg gyümölccsel. A sütemény gyors túrós sütiként vonult be a köztudatba. Nagyon egyszerű elkészíteni és nálunk mindig nagy sikere van. Az eredeti recept egy német sütemény, Topfa Feingeback néven ismert. Ezúttal a túró mellé meggy került.
Hozzávalók: fél kg túró, 6 db tojás, 1 pohár tejföl, 16 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 14 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom reszelt héja, mazsola tetszés szerint, magozott meggy, porcukor.
A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm.
Tetszés szerint szeletelem, majd porcukorral meghintem. Ennyi...
Szia kedves Danadi! Nagyon tetszik a recepted, ma el is fogom készíteni! Viszont lenne 2 kérdésem. A tepsi és a tejföl méretére lennék kíváncsi. Megköszönném, ha megadnád! Üdv. Erika
VálaszTörlésKedves Dabasi! mindent a recept alapján csináltam ( kis tejföllel 175g ) ! légkeverésen 200fokon sült 30 percig ..
VálaszTörlésNekem az álaga olyan mint ha nyers lenne ez normális? utána vissza tétem még +15percre sülni de nem változót az álaga !!
köszönöm