Nem mondanám, hogy hűen
követem a recepteket, inkább gyakran improvizálok. A keleti ételek
elkészítésénél nálam a hozzávalók beszerzése kissé bonyolult. Gondolok
itt a különféle szószokra és a különleges összetevőkre. Éppen ezért az otthon meglévő zöldségeket használom hozzá. (cukkini, répa, kaliforniai paprika, gomba, póréhagyma, vöröshagyma)
Wokban felforrósítom az olajat - mostanában kókusz zsírt használok -
megpirítom benne a vékony csíkokra vágott csirke mellet, amit előtte
befűszereztem. Mikor kissé megpirul, kiveszem a husit és az előtte
vékony hasábokra szeletelt zöldséget is elkezdem pirítani. (ha szükséges
még zsiradék bele, akkor tegyünk). Mikor már kellőképpen puhának érzem,
hozzáöntöm a húst és kínai 5 fűszerrel ízesítem, hozzáadom a
szójaszószt és már kész is. Rizst külön szoktam hozzá főzni, de ezúttal
tésztával készült. Viszonylag gyorsan elkészül, és a hozzávalók
variálásával sosem unalmas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése