2013. február 5., kedd

Spenótos-teszínes tészta

Ha kedd, akkor tészta-nap

Gondolom sokan találkoztatok már ezzel a megjegyzéssel. Igazság szerint van benne valami. Mivel a hétvégék mindig a bőséges és húsos ételekről szólnak. A hétfő pedig mindig egy olyan nap, amikor marad még a hétvégi ételekből - így nem kell főzni. Ha kedden kicsit könnyebb ételekkel akarjuk folytatni a hetet, akkor a legjobb megoldás a tészta. Nincs olyan aki ne szeret. Számtalan variációban, gyorsan el tudjuk készíteni.
Szeretem a hagyományos ételeket, de azért jó újítani is. Mivel hétvégéről maradt bébi spenót levelem, főző tejszín pedig mindig akad itthon 1 dobozzal, és a tésztából is többfélét tartok itthon, egyértelmű volt, hogy ebből kreálok valamit.



Bébispenótos-tejszínes tészta 
Hozzávalók: kb. 30 dkg spagetti tészta, 10 dkg bébi spenót, 3 gerezd fokhagyma, 1-2 csili paprika, só, bors, kis mustár

 
A tésztát kifőzzük. Eközben a fokhagymát és a csilit apróra vágjuk, majd vajon megfonnyasszuk. Felöntjük tejszínnel és sűrűsödésig keverjük, főzzük. Fűszerezzük ízlés szerint. Én raktam bele 1 kiskanál mustárt is, pikánsabbá teszi az ízét.
Nem nehéz elkészíteni és kb. 10 perc alatt kész egy hús nélküli vacsora/ebéd.
Nagyon finom lett, épp annyira volt erős, amennyire kellet. Szóval, csak ajánlani tudom.


 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...