Abszolút kedvenc, főként vasárnapi ebédünk a sült liba vagy kacsacomb.
A combokat jól megmosom, a bőrét bevagdosom és jól befűszerezem. Általában só, bors, majoránna. De ez variálható.
Többféle fűszert szerintem nem érdemes használni, mert
elveszi a hús jellegzetes isteni ízét. A fűszereket bemasszírozom a
húsba, és fél órát a hűtőbe teszem, hogy egy kissé összeérjenek az ízek.
A sütőt előmelegítem a húsokat tepsibe teszem kevés vizet adok alá.
Lefóliázom és a forró sütőbe teszem. Magas hőfokon kezdem sütni, majd
később lejjebb veszem a hőt. Amikor a hús kezd elválni a csonttól
leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. Előfordul, hogy sok zsírt
enged a sütés alatt a hús, ezt folyamatosan lemerem, vagy leöntöm róla. -
később isteni zsíros kenyeret lehet majd enni ebből.
Köretként általában gombóc és párolt lila káposzta dukál hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése