2013. február 9., szombat

Sült libacomb

Abszolút kedvenc, főként vasárnapi ebédünk a sült liba vagy kacsacomb.
A combokat jól megmosom, a bőrét bevagdosom és jól befűszerezem. Általában só, bors, majoránna. De ez variálható.
Többféle fűszert szerintem nem érdemes használni, mert elveszi a hús jellegzetes isteni ízét. A fűszereket bemasszírozom a húsba, és fél órát a hűtőbe teszem, hogy egy kissé összeérjenek az ízek.
A sütőt előmelegítem a húsokat tepsibe teszem kevés vizet adok alá. Lefóliázom és a forró sütőbe teszem. Magas hőfokon kezdem sütni, majd később lejjebb veszem a hőt. Amikor a hús kezd elválni a csonttól leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. Előfordul, hogy sok zsírt enged a sütés alatt a hús, ezt folyamatosan lemerem, vagy leöntöm róla. - később isteni zsíros kenyeret lehet majd enni ebből.
Köretként általában gombóc és párolt lila káposzta dukál hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...