Lekváros piskóta - még a napköziben szerettem meg, és annyira egyszerű elkészíteni, ráadásul elég gyorsan megvan.
Én ezt a receptet használom:
6 egész tojás, 6 púpos evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 citrom héja.
A tojásokat a porcukorral géppel nagyjából 15-20 percig keverem. Minél
türelmesebbek vagyunk a tészta állaga annál jobb lesz. Apránként
hozzáadom az átszitált lisztet és sütőport, majd a végén a citrom
reszelt héját. Imádom az illatát amikor frissen reszelem, a tésztát is
megbolondítja.
A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a sütő középső részébe toljuk.
Ekkor a hőmérsékletet mérsékeljük 200 fokig. Öt perc után újra
mérsékeljük a sütési hőt 175 fokra majd ezen 10 percig sütjük tovább.
Tűpróba!!
Az elkészült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk,
leszedjük a tetejéről a sütőpapírt, majd többször a konyharuha
segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet érdemes többször megtenni, míg
meleg a tészta. Így nem fog megtörni. Feltekert állapotban hagyjuk
kihűlni. Lekvárral megkenjük, újra feltekerjük és ízlés szerint
porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése