2013. február 9., szombat

Piskóta tekercs

Lekváros piskóta - még a napköziben szerettem meg, és annyira egyszerű elkészíteni, ráadásul elég gyorsan megvan.

Én ezt a receptet használom:
6 egész tojás, 6 púpos evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 citrom héja.

A tojásokat a porcukorral géppel nagyjából 15-20 percig keverem. Minél türelmesebbek vagyunk a tészta állaga annál jobb lesz. Apránként hozzáadom az átszitált lisztet és sütőport, majd a végén a citrom reszelt héját. Imádom az illatát amikor frissen reszelem, a tésztát is megbolondítja.
A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a sütő középső részébe toljuk. Ekkor a hőmérsékletet mérsékeljük 200 fokig. Öt perc után újra mérsékeljük a sütési hőt 175 fokra majd ezen 10 percig sütjük tovább. Tűpróba!!
Az elkészült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük a tetejéről a sütőpapírt, majd többször a konyharuha segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet érdemes többször megtenni, míg meleg a tészta. Így nem fog megtörni. Feltekert állapotban hagyjuk kihűlni. Lekvárral megkenjük, újra feltekerjük és ízlés szerint porcukorral meghintjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...