2013. április 9., kedd

Kacsa aprólék leves - petrezselymes grízgaluskával

Talán a legfinomabb ízű levesek egyike - kacsa aprólékból készül.
A hozzávalók tekintetében alapvetően nem tér el a többi levestől, úgyhogy nagyon egyszerű összedobni.

Hozzávalók: 1 adag kacsa aprólék (szárny, farhát, mellcsont - meg amit még akarunk), 2-3 sárgarépa, 2-3 fehérrépa, 1/2 karalábé, 1/2 zeller, 1/4 kelkáposzta, só, 6-8 egész bors, esetleg vegeta.
A galuskához: 1 tojás, 3-4 ek búzadara, só, petrezselyemzöld aprítva

A húst megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk. Hideg vízbe először a húst tesszük fel forrni. Amikor forr a hőfokot lejjebb vesszük, a habját pedig lemerjük. Ezután mehetnek bele a zöldségek is a fűszerekkel.
Kis lángon főzzük addig, amíg a csontról a hús már magától leválik. A zöldségeket előbb is kivehetjük, ha ropogósan szeretjük. A levest egy másik edénybe szoktam leszűrni. Ebbe főzöm majd a grízgaluskákat is.
Egy mély tányérban a tojást felverjük, megsózzuk. Hozzáadjuk kanalanként a búzadarát is. Óvatosan adagoljuk, mert a búzadara egy idő után megdagad és ha sokat adtunk hozzá a levesben túl kemény lesz az állaga. Beletesszük az aprított petrezselymet is. 6-7 percig hagyjuk állni. Két kanál segítségével a levesbe szaggatjuk. 5-6 percig főzzük. És már kész is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...