2013. május 15., szerda

Húsgolyók gombás-mustáros szósszal

A fasírt nálunk és gondolom másoknál is nagy kedvencnek számít. Akár hidegen akár melegen fogyasztva ezerféleképpen tálalhatjuk. Ma salátához készült apró húsgolyókat "álmodtam" meg, de mivel kisebb mennyiség is elegendő volt a salátához, a maradék kapott egy kis gombás-mustáros mártást. Mindezt tésztával tálaltam.

Hozzávalók: 40 dkg darált pulykahús, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek szódabikarbóna, 1 ek mustár, 1 kis doboz tejföl, 3-4 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna, 6-8 szem gomba, 1/2 lila hagyma
 
A préselt fokhagymát összekeverjük a hússal és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Apró golyókat formálunk belőlük és kevés zsiradékon ropogósra sütjük. 
Eközben a lila hagymát apróra vágjuk, a gombákat és a szalonnát szeleteljük. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, erre jön a hagyma és a gomba. Megfűszerezzük és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a mustárt végül a tejfölt. 1-2 percig együtt főzzük végül hozzákeverjük a megsütött húsgolyókat. Tésztával tálaljuk tetejére kevés parmezánnal isteni étek.


3 megjegyzés:

  1. Szia! Miért teszel a fasírtba szódabikarbónát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia, valahol olvastam, hogy a hús lágyabb lesz tőle, nem olyan tömény (kemény). Egyébként van benne valami. :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...