2013. június 19., szerda

Lángos II. - ahogyan a piacos néni készíti

A minap, persze a legnagyobb melegben készítettem el a lángost vacsorára, ezúttal egy újabb recept alapján.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl forró víz, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, olaj
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel - jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.
Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.
Az első oldalát letakarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni. 
Tetejére: 1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került - na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...