Hozzávalók: 500 g pulykamell felkockázva, 20 dkg füstölt sonka, 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal), 2 dl tej, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 1 szelet kenyér, negyed karfiol rózsáira szedve, 1 maréknyi friss zöldborsó, 5 dkg vaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék.
A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése