A burgonya salátáknak újabb variációja került nálunk az asztalra. Ezúttal szintén egy német recept alapján.
Ehhez szükségünk van: 2 kg héjában főtt burgonya, 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet, 18 ek olíva olaj, só, bors, 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé, 2 fej lila hagyma, 200 g szalonna kockázva.
A burgonyát előző este főzöm meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeletelem. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni. Egy nagy tálba teszem, sózom-borsozom. Ráöntöm a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverem. Amíg áll, a hagymákat felaprítom és kevés olajon kissé megpárolom. Ezt felöntöm a 200 ml leves alappal. Amikor felforr, még melegen ráöntöm a burgonyára. Jól átkeverem, majd újra fűszerezem igény szerint. A serpenyőben ezután megpirítom a felkockázott bacon szalonnát. Papíron lecsepegtetem, majd a burgonya salátához adom. A legfinomabb még melegen tálalni.
Szia. Ne haragudj, de ha egy verziót németnek titulálsz, egy kicsit olvass utána, vagy tedd idézőjelbe. Egyébként ettől eltekintve tetszenek a receptjeid, gratulálok! Üdv: Márton Krisztina
VálaszTörlésKedves Krisztina, köszönöm megjegyzésed.
VálaszTörlésA meleg burgonyasaláta receptje (warmer Kartoffelsalat mit Speck) tipikus német recept, amit nem csak én nevezek Német burgonyasalátának...De ha ismered a történetét vagy eredetét, kérlek osszad meg velünk is, szívesen fogadnánk. A recept német nagymamámtól ered, akiknek még a nagyanyja is így készítette ezt az ételt. (merthogy többféle is van, ki uborkával, ki főtt hússal is megbolondítja). és ott ezt így hívják.
Szép napot!