Mai ebédünk a német ízek jegyében készült. Holstein szelet hozzá német burgonyasaláta.
Az eredeti recept szerint borjúból készül - ettől most eltekintünk. Az igazi Holstein szelet eredete egy porosz diplomata nevéhez fűződik - Fridrich von Holstein (1837–1909) diplomata, aki afféle „szürke eminenciásként” a porosz udvarnál teljesített szolgálatot. Az eredeti receptben a borjú hús szeleteket sózzák, borsozzák majd lisztbe forgatják. Ezután a húsokat zsiradékon megsütik. Ha átsültek a zsírt le kell önteni róla, majd vajdarabokat hozzáadva fedő alatt a fogyasztásig melegen tartják őket. Tálaláskor tükörtojás kerül a tetejére továbbá szardella filével és kapribogyóval díszítik. A tányérra kerül még pirított kenyér vajjal rá szardella, lazac és kaviár melyeket kis háromszögekre vágva tálalnak a hús szeletekkel.
Hamis Holstein szeletünk az alábbi módon készült.
Hozzávalók: 5 szelet karaj, 5 db tojás, némi liszt, vaj, olíva olaj, só, bors
A szeleteket megmossuk megszárítjuk. Sóval és borssal megszórjuk, ezután lisztben megforgatjuk. Serpenyőbe vajat és olívaolajat hevítünk, ebben sütjük meg a húsokat. Ezután a felesleges zsiradékot leöntjük róla majd vajat teszünk mindegyik szeletre és tálalásig letakarva melegen tartjuk. Ezután annyi tükörtojást sütök, ahány hús van. Tálaláskor mindegyik tetejére helyezek 1 tükörtojást. Ezúttal burgonya salátával és bajor pereccel lett tálalva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése