2013. június 1., szombat

Pepita linzer

Újabb finomságot hozok a pepita linzer személyében.
Ezt is viszonylag egyszerű elkészíteni, akárcsak a többi kekszet is. Általában egyszerre szoktam megsütni mindhármat, így 1-2 hétre elegendő készletet halmozok fel édességből. (ami persze hamarabb elfogy)
Hozzávalók: 12,5 dkg puha vaj, 7,5 dkg cukor, 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz is kell majd némi), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojás, 1 ek holland kakaópor
A vajat összedolgozzuk a cukorral. Ehhez jön még a liszt, vaníliás cukor és a tojás is. A tésztát ezután folpak-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszem. Ha letelt az idő, a tésztát két részre osztom. Az egyikbe belegyúrom a kakaót is. (ezt érdemes egyébként a hűtés előtt belekeverni).
Lisztezett deszkán mindkét kupacból 4 cm széles és 2 cm vastag csíkokat vágunk, ezeket hosszában félbevágjuk. A csíkokból egymás mellé helyezünk egy kakaós és sima csíkot, ennek a tetejére teszünk 2 ellentétes színűt is. Egy kissé összenyomkodjuk majd fóliába csomagolva visszatesszük egy újabb 30 percre a hűtőbe. Ezután már csak 1 cm széles szeleteket kell vágnunk a tésztából, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...