Hétvégén cseresznye és meggyszedésen voltunk, így egyértelmű volt, hogy a desszert ebből fog készülni.
Van egy nagyon jó alapreceptünk - német, amely bármilyen gyümölccsel készülő sütemények esetén beválik. Eredetileg szilva kerül bele, de készítettük már áfonyából, barackból, cseresznyéből is.
Hozzávalók nagy tepsihez: 10 db tojás, 40 dkg porcukor, 40 dkg margarin, 40 dkg liszt, 6 ek rum (na ez nem volt itthon úgyhogy vodka ment bele) 2 csomag vaníliás cukor (4 dkg), 1 kg gyümölcs (most meggy), fahéjas porcukor a tetejére.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor és az alkohol is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a kimagozott meggyel megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése