2013. augusztus 11., vasárnap

Baboscsirke...

..szóval utolsó felvonása a kerti vajbabnak. Sajnos mind elfogyott. De még 2-3 hét és a zöldbab is beérik. Korábban már készült hasonló étel, de akkor pulykából.
Most a korábbi receptet kicsit átalakítva, de csak azért mert az is nagyon bejött, készült ez a mostani, nem is tudom hogy nevezzem...baboscsirke..

Hozzávalók: 2-3 egész csirkemellfilé (60 dkg), 15 dkg füstölt csülök, 20 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, bors, 1 szelet kenyér (tejben áztatva), 15-20 dkg vajbab (nagy maréknyi), 3 db paradicsom, 4 db kisebb sonka hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.
A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágom. A korábban tejbe áztatott kenyeret kinyomkodom és a húsokhoz adom. Ehhez jön a vaj is, amit hidegen kisebb darabokban adok hozzá. Fűszerezem. A tejfölt a tojásokat és a sajt felét összekeverem. Egy jénai tálat kivajazok majd beleöntöm a húsokat, hozzáadom a tetszés szerint felaprított vajbabot is, majd jól átkeverem, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Tetejére teszek karikázott paradicsomot és hagymát is, a préselt fokhagymát se felejtsük, ezt lefedem a tejfölös keverékkel, tetejét pedig megszórom még sajttal. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon nagyjából 35-40 percig. A csirke hamar átsül, de hogy a sajt ne égjen meg előtte érdemes fóliával lefedni, és csak a végén megpirítani a tetejét. A hús fog némi levet is engedni, de nem baj, ne öntsük le róla, sülés közben nagy része elpárolog a többi pedig még porhanyósabbá teszi a husit. Köret igazán nem is kell mellé. Viszont készíthetjük más zöldségekkel párosítva is...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...