2013. augusztus 16., péntek

Cukkinis torta - leveles tésztában

Ez a cukkini csak nem akar elfogyni. Már nem győzőm kitalálni mit készítsek belőle. A minap készítettem paprika krémlevest, ez mellé kellett valami második fogásként. Valami olyan, ami egyszerű, nem kell sokat bajlódni vele de nem utolsósorban azért laktató is legyen. Mivel maradt még negyed kiló túró is (búvár túrós muffinhoz kellett egyébként) összeállt a kép. 

Hozzávalók: 1 csomag bolti leveles tészta, 1/2 cukkini lereszelve, 4-5 szelet füstölt tarja kisebb darabokra vágva, 2-3 virsli karikázva,  5-6 ek tejföl, 1 tojás, reszelt sajt (ízlés szerinti mennyiségben) nálam gouda volt, 25 dkg túró, kis csokor snidling, bazsalikom, oregáno, só, bors.
Pite formát kibélelünk leveles tésztával. Majd bekeverjük a túrót (snidling, bazsalikom apróra vágva, oregáno, só, bors). Megszórjuk a formánkat vele. Erre kerül a lereszelt cukkini. Tetején egyenletesen eloszlatok némi füstölt tarját, virslit (amit a hűtőben fellelünk), majd megszórjuk a túró, snidling, só, bors, bazsalikom, oregáno keverékkel. A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást és némi reszelt sajtot. Ezzel takarjuk be a tortánkat. Végül mehet még rá extra reszelt sajt is és már mehet is a sütőbe, amit persze előtte melegítsünk elő. 20 perc alatt készre sütjük. Cikkekre vágva tálaljuk. Akár magában is de paradicsommal, esetleg ketchuppel is isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...