2013. augusztus 13., kedd

Pestos pulykamell ropogósra sütve

Mindannyian vagyunk úgy vele, hogy valahogy nincs kedvünk nekiállni főzni, mert fáradtak vagyunk, későn értünk haza, nincs minden otthon... és még ezer más kifogás. Korábban velem is többször előfordult, hogy ilyen és hasonló mondvacsinált indokaim miatt csak szendvicset ettünk. Utána viszont olyan rosszul éreztem magam, mert oké hogy gyorsan elkészült, de mégsem laktunk olyan jól vele. Egy hétköznapi vacsorának is meg lehet adni a módját. Szerintem. Főleg ha aznap az az egyetlen meleg étkezésünk. Jó megteríteni az asztalt és leülni a családdal. Beszélgetni. Együtt lenni. Mai gyors vacsoránk 30 perc alatt készült el.

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 6-8 ek piros pesto, zsemlemorzsa, olívaolaj
Salátához: 1 kápia paprika, 3 sonka hagyma, fél kígyóuborka, balzsamecet, méz, só, bors, olíva olaj.
A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba beleteszem a piros pestot, majd a húsokat megforgatom benne. Figyeljünk, hogy mindenhol jól bevonja a pesto. Ezután egy nagyobb zacskóba beleöntök zsemlemorzsát és a húsokat, lehetőleg nem egyszerre, szintén beleteszem. Most már csak rázogatni kell, mert így a morzsa szép egyenletesen bevonja a húsokat.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit helyezek bele, amit meglocsolok olíva olajjal. Amikor az olaj serceg beleteszem a húsokat és nagyjából 15 percig szép ropogósra sütöm.
Amíg a hús sül, össze lehet állítani a salátát. Ehhez a paprikát és az uborka vékony csíkokra vágom, a hagymát karikázom. Az öntet a végén kerül rá, de 5-6 percig álljon, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...