2013. augusztus 12., hétfő

Piros pestos gyors vacsora

A dolgos hétköznapok nem mindig teszik lehetővé hogy kedvem szerint alkossak lakásunk számomra oly fontos helyiségében - vagyis a konyhámban. :) Azt, hogy mi lesz a vacsora, általában munkába menet álmodom meg. Mert hát mire is jó a napi másfél órás utazgatás a munkahelyre. Naná hogy elmélkedésre, tanulásra, zenehallgatásra és néha egy kis olvasásra is. 2-3 napra előre össze is állt már a kép... úgyhogy jöjjön a mai.

Hozzávalók: 2 maréknyi penne tészta, 3-4 szelet bacon, 1/2 kápia paprika, 2 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 tk piros pesto, 2 ek olíva olaj, pirított napraforgómag, parmezán sajt.
A tésztát kifőzöm. Eközben felkarikázom az újhagymákat és a paprikát. A bacont kisebb darabokba vágom és egy serpenyőben az olíva olajon kissé előpirítom. Ebbe teszem a paprikát, újhagymát, préselt fokhagymát és együtt párolom. Mehet bele 3 teáskanálnyi piros pesto is. Tulajdonképpen ennyi az egész. A tészta miután megfőtt leszűrve azonnal a serpenyőbe kerül, ahol kis láng felett néhány percig állandó keverés mellett pároljuk.
Tálaláskor nem csak parmezán került rá, hanem pirított napraforgómag is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...